30.11.11

Na dobrou noc.

Recept na nespavost, na to když jsou tři hodiny ráno a únava se nedostavuje... 
a k tomu Vás začne honit mlsná. 

Mrkvové muffinky


Takže nejdříve si pustíme tématicky vhodnou písničku a pak se vrhneme na 
Mrkvové muffinky.

Vyšleháme 4 vejce, 1,5 hrnku třtinového cukru a jeden sáček Vanilkového cukru s pravou vanilkou.

Pak postupně přidáváme 2 hrnky polohrubé mouky, 2 rovné lžičky sody, 2 rovné lžičky kypřícího prášku, 3 lžičky mleté skořice, špetku soli a 1,5 hrnku oleje. Směs pořádně promícháme.

Nakonec vmícháme 3 hrnky na hrubo nastrouhané mrkve a 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů.
Směs rozdělíme do košíčků na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na horký vzduch, 180 stupňů cca 25 minut. 

A než nám kluci vystydnou ušleháme si na ně ještě polevu ze 2 vaniček plnotučného tvarohu a kelímku zakysané smetany. Osladíme 1 sáčkem Vanilkového cukru s pravou vanilkou a dle chuti dosladíme mouč. cukrem. Nakonec vmícháme šťávu z jednoho citronu.

Recept je na přibližně 25 muffinů, pro naší nenasytnou tříčlennou rodinu množství jen tak tak :)

A omlouvám se za horší kvalitu fotek. Snímky jsem pořizovala brzy ráno, ještě než se na noční muffiny vrhne ten roj sarančat, co mám doma.

Tak všem krásné ponocování.....






27.11.11

Zaručený dárek

Poslední tři roky je vždy pravidlem, že pod stromeček všechny babičky a dědečkové i prababičky a pradědečkové dostávají scrapbook kalendář s naší Ellinkou. Taky bývá každý rok pravidlem, že touto dobou ho posílám už komplet do tiskárny.... ale tentokrát mám totální skluz a v podstatě jsem se začala smiřovat s tím, že to letos nestihnu. 
Ovšem člověk míní a život mění .... je to týden, co jsem musela akutně na operaci a protože se zaručeně na všem najde něco pozitivního, vzala jsem nařízený klid na lůžku jako výzvu k dokončení "operace kalendář 2012". Alespoň k něčemu to bylo dobré...stihnu kalendář, po roce jsem zase uháčkovala Elle zimního kulicha a z gauče jsem naučila muže zapečený brambory a těstoviny na x způsobů. :)

A tady je malá ukázka z letošního kalendáře...

Waiting for the Winter and Winter Imression by Kimla Designs,  čísleník PST


Whispering Sea and Happy Birthday by Jofia Devoe, číselník PST


Tak všem krásné tvoření Vánočních dárků...





25.11.11

Mám ráda geometrii!

Nikdy bych nevěřila, že tohle řeknu. 
Na škole jsem hodiny matiky jejíž součástí byla i geometrie nesnášela. Dodnes mi čísla prostě nejdou. Dobrovolně se přiznávám, že cokoliv, co je je víc než malá násobilka mě děsí  a když nemám po ruce kalkulačku, čelo se mi orosí hrůzou. No účetní ze mě nikdy nebude, to už jsem oplakala :)

Ale geometrie, to je něco jiného. Mám ráda úhlednost, jasný směr, pravidelný tvar, souměrnost.
A proto moc ráda šiju z proužků, čtverečků a obdélníčků...


Tak počtům zdar! ;)


24.11.11

Jak ten čas letí...

Už je tomu rok, co jsem zahájila svoje studium na "Vyšší šicí". Je to rok, co jsem poznala časopis Marina a jeho autorku Bellet - Ivanku. Už uplynul rok od doby, kdy mi Ivanka poprvé pomohla překonat ostych si objednat látky z USA, kdy pro mě šití přestalo znamenat pouze zkrátit kalhoty, nebo ušít závěsy.
Jako úplně první balíček látek zpoza "velké louže" ke mě dorazila nádherná kolekce Whimsy by Fig Tree... a byla to láska na první pohled.

Od té doby už jsem zásobu téhle kolekce doplnila několikrát. Při zjištění, jak celá kolekce mizí postupně z nabídky a já už jí pak nikdy neseženu, mě přepadla značná hysterie. :) 

Jak to tak bývá, celkem mi dalo práci se odhodlat do látek střihnout. První větší projekt byla deka a polštář pro mojí Ellinku. Střih je z již vzácného vydání časopisu Marina 10/2010.
A jak se říká, člověk si zvykne na všechno.... i na to pravidelně střihat do té nádhery :)


Narozeninový dárek

V létě jsem k narozeninám od mého muže dostala kromě úžasného kurzu "Kdyby tisíc tašek bylo" od Bellet ještě jedno velké překvapení. A to vlastní logo od akad. mal. Martina VelíškaDostala jsem několik návrhů různých soviček ... dvě setkání a pár emailů trvalo než se zrodila tahle ...
 akční, vysmátá a spokojeně dřepící na větvičce. 
A tady je...

A tak nové logo beru jako ideální příležitost začít "hnízdit" taky trochu na blogspotu... :)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...